27 Eylül 2018 Perşembe

Sabah Güzeli, Volubilis , Ipomoea Purpurea , Morning-Glory


Sabah Güzeli, Volubilis , Ipomoea Purpurea , Morning-Glory , Mavi Mahmude , tarla sarmaşığı, Mavi gündüzsefası , çitsarmaşığı , Kahkaha çiçeği gibi isimler konulmuştur.


Bahçe çiçeklerinde sevilen bir çiçek olan volubilis sarmaşık olması yeşil yaprakları ve huni biçimindeki mavi çiçekleri ile gözleri büyülüyor. Sarmal ve tırmanıcı özelliğinden iki veya üç metreye ye kadar uzayabilir. Çiçekleri 3-5 er gruplar halinde mavi , eflatun ve pembe renklerde olur. Çitler veya asma çardakların üzerine ağaması  için talep edilen volubilis , tohumları toksiktir ve normalde tropikal bölgelerin bir bitkisidir.

çiçek dilinde anlamı :  Candan arkadaşlığı simgeler ,

Tohumları : Tip ta ; LSA içerir (Aminasid dekstrolysergik - Ergine ) Sinir sistemini etkileyen , bilinç kaybı , ruh halini bozan geçici davranış bozuklukları yapan  uys…t.rcu bir maddedir (İsmini telaffuz etmek istemiyorum , bu maddeleri kullanan gençler için sakıncalı olabilir)  Tip ve kimya da  kullanılır . Bazı ilaçları yapmak amaçlı kullanılır . Detayları Tip sitelerinde veya ansiklopedilerde bulabilirsiniz. Etkisi yavaş yavaş olur 4 saat ile 10 saat arası etkisi olan halisünasyon , korku , kahkaha , uyuşukluk  , hareketlerde yavaşlama etkisi vardır.  Kusma ve Karin ağrısı ile biter. Dr. tarafında beyin incelemesi , ameliyat , psikoloji alanında kullanılır. Hoşnut ve mutluluk hissi veren dinlendirici bir kimyasaldır . Kahkaha çiçeği ismini neden konduğunu  simdi biraz daha iyi anlamış olduk .