Ejderha kanı ağacı
Hint okyanusun bazı adalarında da görünür mesela Sokortra ama anavatını kanarya adaları , Madeira , Cape Verde Ejderha kanı ağacı , reçinesinin kırmızı olmasından dolayı bu ismi almıştır , hatta yara aldığında kırmızı reçinesini yara kapatmak amacıyla dışarı çıkarmasıyla sanki kanıyormuş gibi görünmektedir .
İlginç gönümü sayesinde oldukça dikkat çekicidir . Normal bir ağaç gövdesi üzerinde sık ve kalın budakları üzerinde iğne uçlu yaprakları bulunur . Ülkemizde yukka ( yucca) bitkisinin yaprakları gibi kenarları keski uçu iğneli . susuzluğa ve sıcağa dayanıklı yapraklar . Her dal ve budakların ucu yukka nın yaprakları gibi top top şeklinde olur.
Genişliği 1 metre ye kadar genişleyen boyları 10 metre ye kadar uzayabilir . Üst kısmı rüzgardan ters dönmüş bir şemsiyeyi andırır bu şekilde yaprakları güneşi tam alır vede yağmur yağdığında yağmur suyunun tamamın dallarından gövdesine gelmesini sağlayacak bir yapıdadır . Gövdesini altında ise kökleri saçak kök olup ağacın genişliği kadar genişliğindedir . Dalları çok sıkıdır bu şekilde güneş kök kısmına sürekli gölde yapar . havada yakaladığı nemi yaprakları sayesinde suyu direk köklü kısma damlatır vede gölgede kalması sayesinde suyun buharlaşması asgariye indirilir. Mart ayında çiçeklenir , meyve vermesi beş ayı bulabilir .
Yerel halk bu ağacın reçinesinden bazı hastalıklara tedavi amaçlı kullanmaktadır .