23 Nisan 2020 Perşembe

Marlothi Aloevera , Dağaloeverasi , Aloe Marlothii

Marlothi Aloevera :  Dag aloeverasi da denir . Aloe Marlothii
Avanatanı güney Afrika’dır . Mozambik , Svaziland Kralliğı , Bostvana , Mozambik ve Güney Afrika Cum. Marlotti Aloevera anavatanı dır . Falez üstü , kayalık ve dağlık kesimler 1500 mt rakımlarda görünür.
Alman botanikçi ve ilaç araştırmacısı Marloth Rudolf tarafından keşif edildi . Biyolojik sınıflandırmada çift isim olarak kullanılır (Epitet : Türk dil kurumun Biyolojik terimleri sözlüğü bakınız.) Yani birbirlerinden farklı türlerin  aynı soyadı taşıyabilirler . Mesela Aloe Marlothii Asphodelaceae (asfodelasea)  familyasindan olup aynı bitki …………………….   
Bu bitki tek gövdeli üzerinde şekillenerek büyür,  çok nadir olmakla beraber beş altı metre ye kadar uzasada genelde dört metre ortalama boyudur . Yapraklar olgunlaştıkça gövdesini oluşturur .  Yaprakları yeşil griyimsidir ve bir yaprak bir metre ye kadar uzar nadiren bir buçuk metre olur . üzerinde iç kısımlarda yoğun olarak üç mm büyüklüğünde olur , iğneleri dışarı doğru uzantılarında daha seyrek olarak görünür .
Çiçeklenmesi ise 60-80 cm dallar üzerinde resimde görüldüğü gibi . Beş altı cm genişliğinde ve çiçeklenme dalında 40  cm civarında olan bölümde çiçeklenme yaşanır . çiçekleri ovalınsı ve yaprağa benze taçları bulunur ,  Turuncu , kırmızı ve sarı renklerinde ve bu renk tonlarında dır. 


kaktus , cactus aleo vera kaktus çeşitleri


**********
**********
kaktus , cactus aleo vera kaktus çeşitleri

kaktus , cactus aleo vera kaktus çeşitleri